Bedri Rahmi Eyüboğlu, Vakfımız Desteği ile Küçükçekmece Belediyesi Tarafından Anıldı.

Şair Ressam Bedri Rahmi Eyüboğlu, Eyüboğlu Vakfı’nın katkıları ile Küçükçekmece Belediyesi tarafından tüm gün süren etkinliklerle görkemli bir şekilde anıldı.

Küçükçekmece Belediyesi 2017-2018 Kültür Sanat Sezonunu  Bedri Rahmi Eyüboğlu Retrospektif Sergisi ve Şiir Gecesi ile açtı.

Etkinlik sabah saatlerinde Belediye Başkan Yardımcısı Sn Besim Müftüoğlu, Eyüboğlu Vakfı Başkanı Sn Yakup Eyüboğlu, Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun torunu ve Vakıf Yönetim kurulu Üyemiz Sn S. Rahmi Eyüboğlu ve birçok basın kuruluşunun katılımı ile kahvaltıda başladı. Çok sayıda ulusal basının yer aldığı kahvaltı samimi bir sohbet eşliğinde geçti.

kahvaltı1 kahvaltı2

Bedri Rahmi Eyüboğlu Evi Gezildi

Kahvaltıdan hemen sonra tüm davetliler Kalamış Bedri Rahmi Eyüboğlu Evi’ni ziyaret etti. Torun Rahmi Eyüboğlu tarafından tüm eserler birebir anlatıldı. Küçük anekdotlar alındı, anılar anlatıldı. Katılımcılar evin müze olması konusunda hemfikir olup büyülendiler.

müze1 müze2 müze4 müze3

Müzeden çıkan kafile Bedri Rahmi Mozaiklerini gezdikten sonra Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılan Bedri Rahmi Eyüboğlu Retrospektif Sergisi açılışını yaptı. Sergi açılışına yoğun bir katılım söz konusuydu. Sergiyi 14 Aralık 2017 ye kadar gezilebilir.

sergi1

sergi3

Görkemli Şiir Gecesi ile Etkinlik Noktalandı.

Bedri Rahmi Eyüboğlu şiirlerinin Oyuncu Hüseyin Köroğlu tarafından icra edildiği gecede, bestelenen şarkıları ile Hakan Aysev de orkestrası ile davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı. Sunuculuğunu oyuncu Veysel Diker’in yaptığı geceye Altan Erkekli’de anıları ve sanata bakışı ile renk kattı.

hakan aysev

Gecede Küçükçekmece Belediye Başkanı Sn Temel Karadeniz tarafından, Vakfımız adına Başkanımız Sn Yakup Eyüboğlu ve Rahmi Eyüboğlu’na plaket takdim edildi.

plaket

şiir gecesi toplu