Sn.Yakup Eyüboğlu’ndan Mesaj

Sevgili Eyüboğulları,

Eyüboğlu Eğitim ve Kültür Vakfı’nın 2015-2017 dönemi yönetimini seçmiş bulunuyoruz. Bu dönem aramıza Trabzon’dan Turhan Eyüboğlu da katılmıştır. Kendisine başarılar diliyoruz. Bu dönem heyecanla takip ettiğimiz Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun Kalamış’ daki evinin müzeye dönüştürülmesi çalışmalarında inşallah 2016 yılı içinde önemli sonuçlar alacağız. Bu projeye destek olan Bedri Rahmi dostu mimar Sn. Cengiz Bektaş başta olmak üzere Kadıköy Belediye Başkanımız Aykurt Nuhoğlu şahsında tüm Kadıköy Belediyesi’ne, bize her türlü katkıyı vereceklerini belirten Anıtlar Kurulu Başkanı ve üyelerine ailemiz adına teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Yeni dönemimizde, Turhan Eyüboğlu’nun ismini koyduğu “Eyüboğlundan-Eyüboğluna” burs kampanyasını başlatmış bulunuyoruz. Çağdaş değerlere inanan, sanatı önemseyen ve bilimsel normları yaşamlarında esas alan bir Eyüboğlu gençliğinin yetişmesidir amacımız. Bursiyer gençlerimizle burs veren Eyüboğullarını çeşitli zamanlarda bir araya getirmek , ailenin yakınlaşması içinde fırsat olacaktır.

Eyüboğlu ailesi tarihi boyunca inandığı doğruları söyleme medeni cesaretine sahip bireyler yetiştirmiştir. “Toplumdan ne alırım”dan daha çok, “Topluma ne verebilirim”i düşünen bu Eyüboğulları’nın devamı için, daha çok bilim , daha çok sanat, daha çok eğitim gerekir diyoruz.

2015-2016 kampanyamızda genç Eyüboğullarına burs veren her Eyüboğlu internet sitemizde yayınlanacaktır.

Dilerim her Eyüboğlu bu heyecanı duyar ve kampanyamıza katılır. Saygı ve sevgilerimle.

Başkan

Yakup EYÜBOĞLU